Sperziebonen koken

SperziebonenSperziebonen worden in Nederland zowel in de zomer als winter veel gegeten. Er zijn verschillende manieren om sperziebonen te bereiden. Zo kunnen sperziebonen worden geserveerd bij aardappelen of rijst. Het koken van sperziebonen gaat echter wel op een specifieke manier.
Het recept om sperziebonen te koken:
– Kooktijd: 8 tot 10 minuten

De benodigheden:
– Grote pan
– Keukenmesje
– Vergiet of zeef

De ingrediƫnten:
– Sperziebonen
– Water

– Optioneel: boter, nootmuskaat of zout

Het bereidingsproces:
1. Vul een pan met water, zet de pan op het vuur en breng het aan de kook.
2. Maak de sperziebonen in water schoon. Haal tevens eventuele draden en punten eraf.
3. Knak alle sperziebonen doormidden. Haal de deksel van de pan en gooi alle sperziebonen in het kokende water. Het koken duurt 8 minuten.
4. Na 8 minuten de sperziebonen afgieten. Dat kan met een vergiet of zeef.
5. Klaar om te eten! Voor meer smaak kan boter, nootmuskaat of zout worden toegevoegd.

Tips:
1. De bereiding van lekkere sperziebonen kan ook in de oven of door roerbakken, stomen of wokken.
2. Een verse sperzieboon kan je herkennen door de boon doormidden te breken. Een verse boon knakt bij het breken.
3. Meer smaak aan de sperziebonen krijg je met de toevoeging van nootmuskaat of olijfolie,