Spruitjes koken

SpruitjesSpruitjes zijn niet bij iedereen in trek, maar er zijn genoeg varianten te bedenken om spruitjes wel lekker te krijgen. Zo kan je spruitjes bakken, koken of van een sausje voorzien. Maar ook een spruiten schotel en spruiten stamppot zijn mogelijkheden. Het koken van spruitjes neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

Het recept om spruitjes te koken:
– Kooktijd: 10 minuten

De benodigheden:
– Eetborden
– Een grote pan
– Keukenmesje
– Lepel zout

De ingrediƫnten:
– Spruitjes
– Water
– Zout

Het bereidingsproces:
1. Snij een klein stukje van het stronkje. Verwijder vervolgens bij alle spruitjes de lelijke buitenblaadjes en het kontje.
2. Maak de spruitjes schoon. Zet vervolgens een pan met koud water aan de kook. Voeg voor de smaak zout toe.
3. Doe de spruitjes in de pan en laat ze 10 minuten koken.
4. Na 10 minuten kan je de spruitjes afgieten. Verdeel ze over de borden of laat ze in de pan staan en eten maar!

Tips:
1. De toevoeging van nootmuskaat, peper of zout zorgt voor extra smaak.
2. Naast spruitjes koken kan je spruitjes ook roerbakken of een lekkere spruitjes stammpot bereiden.
3. Prik met een vork in de spruitjes om te weten of de spruitjes zacht genoeg zijn.